Retail&Agrobusiness

Retailerul polonez de încălţăminte CCC a deschis un magazin în centrul comercial AFI Braşov. Joanna Jozwiak, CEO: Facem eforturi pentru a menţine afacerea stabilă şi pentru a ne dezvolta în continuare

Autor: Cristina Bellu

29.10.2020, 11:28 165

Retailerul polonez CCC, al doilea cel mai important jucător de pe piaţa locală de încălţăminte, a deschis un nou magazin în Braşov, în cadrul centrului comercial AFI, şi ajunge la o reţea de 76 de unităţi pe plan local.

„Prezenţa noastră în AFI Braşov ne consolidează poziţia şi strategia pe piaţa locală, deşi acum trecem prin momente dificile. Ne bucurăm că lucrăm la capacitate maximă, având în vedere măsurile sanitare sporite. Facem eforturi pentru a menţine afacerea stabilă şi pentru a ne dezvolta în continuare”, spune Joanna Jozwiak, General Manager CCC România.

Retailerul a avut închise în perioada stării de urgenţă toate magazinele fizice – deschise în malluri şi centre comerciale - şi a păstrat doar operaţiunile online, magazinul fiind deschis la mijlocul lui martie, când efectele pandemiei se resimţeau în Europa şi pe plan local. Lansarea era însă planificată de mai mult timp.

Compania poloneză mai are local şi magazinul online epantofi.ro, însă din datele ZF acesta e operat separat.

România este una dintre cele mai importante cinci pieţe ca vânzări pentru CCC cu un total de 240 mil. zloti (peste 250 mil. lei) în 2019. Cifrele nu sunt comparabile cu cele din 2018 dat fiind că CCC a preluat administrarea directă a magazinelor din România după primul trimestru din acel an, anterior businessul fiind operat de un francizat. Conform datelor ZF, CCC este jucătorul numărul doi de pe piaţa de încălţăminte din România după nemţii de la Deichmann.

Grupul este prezent pe 29 de pieţe din Europa şi Orientul Mijlociu cu un total de aproape 1.250 de magazine proprii şi francize dintre care 117 deschise anul trecut. Afacerile la nivel de grup sar de 1 mld. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO