Retail&Agrobusiness

Retailerul Mega Image mai pune pe listă două „redute“- Oradea şi Sibiu - ca parte a unui plan de extindere cu 95 de magazine în 2020

Mega Image, care are circa 700 de magazine, este al doilea cel mai extins retailer modern din România după Profi

Mega Image, care are circa 700 de magazine, este al doilea cel mai extins retailer modern din România după Profi

Autor: Cristina Roşca

07.02.2020, 18:30 578

♦ Retailerul olandezo-belgian are peste 700 de magazine în România, dintre care 92 au fost deschise în 2019 ♦ Acesta este cel mai rapid ritm din ultimii ani, numărul de magazine noi fiind cu 50% mai mare decât în 2018 ♦ Compania menţine ritmul şi în acest an, când are bugetate 95 de unităţi noi, dintre care 46 de supermarketuri Mega Image şi 49 de magazine de proximitate Shop&Go.

 

„În 2019, am continuat ritmul accelerat al expansiunii şi dezvoltării pentru a ne consolida prezenţa în marile centre urbane, pe pieţele mature (...).

În 2019, am depăşit numărul de 700 de magazine prin 92 de unităţi nou deschise, dintre care 53 de supermarketuri Mega Image şi 39 de magazine de proximitate Shop&Go. Am mers atât pe pieţe consolidate, cât şi în noi teritorii din ţară”, spun oficialii Mega Image.

Ei adaugă că după expansiunea din ultimii ani pe pieţe noi, mature şi cu potenţial, precum Cluj-Napoca şi Timişoara, retailerul a continuat în 2019 cu extinderea în regiunea Moldovei – cea mai săracă zonă a ţării - prin deschiderea primelor supermarketuri în Focşani, Bacău şi Iaşi. Aici olandezo-belgienii au venit iniţial printr-o preluare, dar au şi deschis magazine de la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO