Retail&Agrobusiness

Rekkers a ajuns la finanţări de 76 de milioane de euro aduse în patru ani la Agricover

Rekkers a ajuns la finanţări de 76 de milioane de euro...

Autor: Gabriel Razi

21.04.2015, 00:06 537
Grupul agricol a luat 22 de milioane de euro de la EximBank după ce a mai luat 15,5 milioane de euro de la aceeaşi instituţie în 2013.
 
Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului controlat de Jabar Kanani, a cumulat finanţări de 76 milioane de euro obţinute de pe piaţa locală şi externă în ultimii patru ani de când la conducerea instituţiei financiare non-bancare a fost adus bancherul olan­dez Robert Rekkers, arată anunţurile publice ale companiei din acest interval.
 
Olandezul a venit la Agricover în vara anului 2012 atunci când divizia de creditare avea o expunere sub 100 milioane de euro în agricultură.
 
Acum divizia de creditare a Agricover a ajuns la 136 milioane de euro trimise în fermele locale sub formă de credite. Bugetul pentru acest an prevede o creştere suplimentară de 15%.
 
Agricover a anunţat ieri semnarea unui acord de finanţare de 22 milioane de euro de la EximBank. Agricover Credit a mai luat 15,5 milioane de euro de la aceeaşi instituţie în 2013.
 
„Agricultura rămâne un domeniu strategic care oferă oportunităţi impor­tante pentru dezvoltarea de afaceri soli­de, iar parteneriatul cu Agricover Cre­dit ne-a permis să ne implicăm în sus­ţi­nerea acestora prin finanţarea indirectă a peste 400 de fermieri locali“, a spus Traian Halalai, pre­şedintele EximBank.
 
Divizia de creditare a Agricover îşi finanţează operaţiunile prin obţinerea de lichidităţi atât din fonduri proprii cât şi bani din băncile locale şi contracte de cre­ditare cu finanţatori externi. „Sun­tem interesaţi să jucăm un rol activ şi în finanţarea proiectelor europene“, a declarat Robert Rekkers, şeful Agri­cover Credit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO