Retail&Agrobusiness

Recolte bogate în 2015 la cereale cu preţuri mici şi investiţii modeste în teren, echipamente şi utilaje agricole

Recolte bogate în 2015 la cereale cu preţuri mici şi...

Autor: Gabriel Razi

05.01.2015, 00:08 1428

Agricultura va avea pentru al treilea an la rând recolte bogate de cereale şi seminţe oleaginoase, dar preţurile la jumătate faţă de vârful istoric din 2008 vor da spaţiu limitat de manevră pentru investiţii în infrastructură, terenuri sau echipamente, astfel că fermierii se vor concentra pe soluţiile de control şi optimizare.

Recoltele bogate de cereale şi seminţe oleaginoase vor fi în 2015 baza pentru cele 17 miliarde de euro care se vor învârti în piaţa agricolă românească. Producţiile fermierilor din Ialomiţa, Călăraşi, Timiş sau Satu Mare vor fi sursa atât pentru liniile de procesare ale fabricilor de pâine, lapte, ulei sau carne, dar şi punctul principal de interes al traderilor de materii prime agricole.

Aproape jumătate din recolta de cereale va fi excedent şi va pleca la export încărcată în vapoarele de mare capacitate ale multinaţio­nalelor, iar banii primiţi de fermieri pentru producţiile lor se vor duce către piaţa funciară, dar şi către investi­ţiile în soluţii hi-tech de mo­ni­torizare şi control al exploataţiilor agricole.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO