Retail&Agrobusiness

Raul Filip, director de achizitii Altex România: Nu vedem mulţi jucători străini pentru că piaţa e mică, mulţi sunt concentraţi pe alte pieţe emergente. În plus, infrastructura nu este la nivelul dorit

Raul Filip, director de achizitii Altex România: Nu...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2018, 14:32 1106

În România, pe piata de electroIT nu au intrat încă marii jucători internaţionali din cauza dimensiunii mici a pieţei, mulţi sunt concentraţi pe alte pieţe emergente, precum Turcia, China, India. În plus, infrastructura pune limitări din punct de vedere logistic, a declarat Raul Filip, director de achiziţii Altex România la conferinţa ZF Retail 2018.

"Va fi tot mai greu să diferenţiezi vânzările între offline şi online, e un mix. Sunt clienţi care comandă online, plătesc online dar ridică produsul din magazin, alţii care comandă online, plătesc în magazin, ridică din magazin sau vor livrare la domiciliu.Va fi un echilibru între online şi offline, vorbim despre omnicanal; clientul nu va cumpăra o inovatie tehnologică, un produs absolut nou fără să îl vadă, sa interacţioneze cu el. Componenta umană, încrederea data de omul care îţi prezintă produsul este importantă"

Alte declaratii:

Altex este prezent şi în mall-uri şi stradal şi în parcuri de retail, în orice locaţie care oferă vizibilitate şi interacţiune uşoară cu clienţii. Locaţia trebuie să respecte totuşi o serie de specificaţii tehnice (spaţiu depozitare, acces facil, etc)

Stradal, vizibilitatea e foarte mare, dar în Bucureşti, astăzi nu cred că mai există multe astfel de locaţii care să permită un magazin Altex. Chiriile diferă de la stradal la mall-uri în funcţie de locaţie. Chiriile nu sunt mici nici la mall.

Piaţa de electroIT a crescut anul trecut cu circa 16%, iar cresterea Altex a depăsit-o. Creşterea pieţei este determinată în principal de inovaţie, de produse noi. Începutul lui 2018 a fost foarte bun, suntem optimişti echilibraţi. Avem multe proiecte care vor aduce beneficii clienţilor, în special în zona de experienţă de cumpărare (digitalizare, omnicanal).

Plecarea românilor din ţară are cauze variate. Cel puţin în ultimii doi ani, principala cauză nu cred ca au fost veniturile mici, ci mai degrabă nesiguranţa într-un viitor pe măsura aşteptărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO