Retail&Agrobusiness

Răul cel mare a fost depăşit? Consumul populaţiei a crescut cu 20% în mai faţă de aprilie

Răul cel mare a fost depăşit? Consumul populaţiei a...

Autor: Miruna Diaconu

07.07.2020, 00:07 440

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 20,3% în luna mai faţă de luna anterioară, când a fost înregistrată cea mai mare scădere din ultimii ani, de  minus 22,3%, ca serie ajustată, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Lovitura crizei a fost însă prea mare ca temerile să fie risipite dintr-odată.

Dan Şucu, proprietarul retailerului de mobilă Mobexpert, spune că pentru lunile aprilie-mai, scăderea businessului în zona afacerilor cu mobilă este undeva la 40%, în contextul în care magazinele fizice au fost închise şi veniturile au venit doar din vânzările online.

Călin Costinaş, deputy CEO al Profi, este de părere că nu va fi un trend de creştere a vânzărilor din comerţul cu amănuntul, ci va exista o contracţie care deja începe să se arate.

Disponibilizările de locuri de muncă din perioada următoare va afecta considerabil consumul şi totodată vânzările din comerţul cu amănuntul: „Noi estimăm că în toamnă vor fi mai multe disponibilizări şi lucrul acesta va afecta consumul“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO