Retail&Agrobusiness

Rareş Florea, country manager Domeniile Avereşti: Exportăm în 11 zone din Europa, SUA şi Canada. Vindem în ţările în care avem comunităţi româneşti puternice

Videoconferinţa Branduri româneşti pentru revenirea economiei

Rareş Florea, country manager Domeniile Avereşti:...

Autor: Cristina Bellu

28.05.2020, 13:57 1059

Producătorul de vinuri Domeniile Avereşti din zona Moldovei, deţinut de Constantin Duluţe, unul dintre cei mai putenici antreprenori români, a ajuns să exporte produse în 11 zone din Europa, SUA şi Canada, în ţările în care se găsesc comunităţi româneşti puternice.

"În momentul de faţă exportăm în 11 zone din Europa, SUA şi Canada. În principal, vindem la export în ţările în care avem comunităţi puternice româneşti. Aici ne-a ajutat ca promovare reclama pe canalele de televiziune care a creat un efect de push-pull. Diaspora ne-a ajutat să ieşim în afară cu produsele noastre şi astfel să căpătăm o vizibilitate mai mare", a spus Rareş Florea, country manager Domeniile Avereşti, în cadrul videoconferinţei Branduri româneşti pentru revenirea economiei organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Alte declaraţii:

♦ În perioada de criză n-am folosit deloc măsura somajului tehnic, din contră, am angajat oameni mai ales în cadrul departamentului de vânzări. Pentru a ne susţine distribuitorii, i-am păsuit cu plata şi am extins termenele de plată.

♦ Anul trecut, am investit în reclame pe canalele de TV şi s-a simţit creşterea în vânzări. În prima parte a anului am înregistrat cifre bune, iar odată cu debutul pandemiei, când distribuţia către HoReCa s-a oprit, ne-am reorientat cu fluxul de marfă către magazinele de specialitate care vând online. În plus, am intrat cu produse noi la parteneri existenti şi am crescut fluxurile de aprovizionare către lanţurile mari de magazine.

♦ Brandul – ne ajută foarte mult poziţionarea, în sensul că avem nişte soiuri care nu se găsesc în alte regiuni- mă refer la zghihara sau la busuioacă, iar în lumea vinului, brandul are o sănătate aparte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO