Retail&Agrobusiness

Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic: Vom investi în continuare în România. Vedem rezultatele deja a ceea ce am făcut, avem un ecosistem scalabil aici. Acum, turcii investesc în creşterea producţiei de la Găeşti pentru a face faţă cererii mari de produse electrocasnice

Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic

Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic

Autor: Cristina Roşca

23.10.2020, 00:07 1276

Grupul turc Arcelik, ce are în România două fabrici, una de frigidere la Găeşti şi o alta de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa, investeşte în operaţiunile locale pentru a face faţă cererii masive apărute în perioada pandemiei de Covid-19.

Mai exact, după ce au inaugurat anul trecut fabrica de peste 100 mil. euro de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa, turcii cresc cu 10% capacitatea producţiei de la Arctic Găeşti. Această fabrică este deja a doua cea mai mare unitate de producţie de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE.

„Am început deja un nou proiect de investiţii pentru a creşte capacitatea cu 10%. E un proiect ce trebuie implementat urgent pentru că în pofida pandemiei, pieţele cresc puternic. Suntem o industrie norocoasă, iar în cazul nostru e cerere mare pentru brandurile din grup (Beko, Grundig sau Arctic - n.red.). Deşi e a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE, capacitatea de producţie nu mai e suficientă“, spune Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic.

Fabrica din Găeşti are deja o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an.

Cea de-a doua unitate de producţie a Arctic, cea de la Ulmi, produce undeva la 1,1 milioane de maşini de spălat, dar cifrele sunt în creştere şi va ajunge la capacitatea maximă de 2 milioane de unităţi.

Din datele ZF, fabricile Arctic trimit la export peste 85% din toată producţia, compania fiind lider detaşat în producţia de electrocasnice. Întreg businessul din România al Arcelik este operat pe o singură firmă care a avut afaceri de peste 500 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO