Retail&Agrobusiness

Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim:„Preţul cărnii de porc a crescut în ultimele 4 luni cu 32% la nivel mondial. Anul acesta minimum jumătate din profitabilitatea noastră am pierdut-o”

Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim:„Preţul cărnii de...

Autor: Roana Rotaru

16.05.2017, 12:16 513

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că preţul cării de porc a crescut cu 32% de la începutul anului, la nivel mondial, şi că în contextul în care şi-a propus să renunţe la înlocuitorii de carne precum soia sau amidon, va pierde anul acesta cel puţin jumătate din profitabilitate. „Preţul cărnii de porc mondial a crescut în ultimele 4 luni la 32%. Cererea este mai mare ca oferta, iar noi tocmai în perioada în care s-a scumpit am scos înlocuitorii de carne, soia, amidon, colorant chimic, aromele sintetice, şi am făcut toate lucrurile acestea asumându-ne riscul de a pierde din profitabilitatea noastră. Anul acesta minimum un sfert din profitabilitatea noastră am pierdut-o”, a spus preşedintele Cris-Tim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO