Retail&Agrobusiness

​Purcari, companie din prima liga bursieră, raportează venituri de 46 mil. lei în T1/2020, plus 10% şi profit net de 8 mil. lei

​Purcari, companie din prima liga bursieră,...

Autor: Cristina Bellu

15.05.2020, 08:48 297

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE)  a raportat vânzări de 46,4 mil. lei în primele trei luni ale anului, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2019 şi un profit net de  8 milioane lei, echivalentul unei scăderi de 7%, potrivit datelor financiare transmise de companie.

În acelaşi timp, EBIDTA companiei s-a majorat cu 25%, la 17,3 milioane lei. 

Pe pieţe de desfacere, România a contribuit cel mai mult la creştere, vânzărle inregistrand un avans de 39% faţă de T1/2019, urmata de tarile Baltice si Polonia, cu cresteri de 66% respectiv 12%. În Republica Moldova, piaţa cu cea mai mare expunere a Grupului în HoReCa şi DutyFree, s-a înregistrat o scădere cu 17% a vânzărilor în contextul restricţiilor cauzate de pandemia de COVID-19.

Segmentul premium a continuat sa performeze, brandul Purcari inregistrand o crestere de 29% faţă de T1/2019, determinata in principal de dinamica din Romania. Brandul Ceptura, comercializat local pe piata din Romania, de asemenea a demonstrat o rezistenta impresionanta provocarilor Covid-19, crescand cu 31% în timp ce. Bostavan, brandul grupului dedicat segmentului mediu, a inregistrat o scadere de 7%.

“Sunt momente de grea cumpana si mare incertitudine pentru toata lumea, inclusiv Purcari. In acest context, rezultatele puternice din primul trimestru al 2020, care au inclus impactul carantinei din China, precum si colapsul in segmentele HoReCa si DutyFree din Europa Centrala si de Est in luna martie, sunt o marturie a eforturilor extraordinare depuse de echipa noastra pentru a minimiza efectele acestei pandemii. Prognozele pentru restul anului raman in continuare pline de incertitudine, dar situatia financiara puternica ne pozitioneaza bine pentru a infrunta aceasta furtuna pana revenim cu totii la normalitate” transmite Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

La 31 martie 2020, activele totale ale grupului însumau 341 mil. lei în scădere cu 4% faţă de finalul anului trecut, în timp ce datoriile totale se cifrau la 158,2 mil. lei, minus 11%.

Purcari are o capitalizare de 404 milioane lei pe bursa de la Bucureşti, acţiunile companiei au scăzut de la începutul anului cu 9,01%, după tranzacţii de 65,2 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO