Retail&Agrobusiness

Programul „Lapte şi corn“, suspendat temporar, depinde de o strategia guvernului: E nevoie de centre de colectare, depozitare şi distribuirea laptelui acasă copiilor care fac şcoală online

În 2019-2020 au fost înscrişi 2,8 milioane de elevi şi copii de grădiniţă, iar săptămânal au fost distribuite 5 milioane de porţii de lapte.

În 2019-2020 au fost înscrişi 2,8 milioane de elevi şi copii de grădiniţă, iar săptămânal au fost distribuite 5 milioane de porţii de lapte.

Autor: Florentina Niţu

31.07.2020, 00:05 1332

♦ Laptele UHT şi produsele lactate fermentate (iaurt, sana) distribuite în ambalaje de 200 ml către elevii şi copiii de grădiniţă reprezintă 6% din producţia totală a sectorului, iar lipsa programului „Lapte şi corn“ afectează negativ piaţa.

Programul naţional „Lapte şi corn“, suspendat temporar din cauza pandemiei de COVID-19, ar putea avea de suferit şi în următorul an şcolar, deoarece ministrul educaţiei susţinea recent că în cel mai bun scenariu unii elevi vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online. Astfel, producătorii de lapte care au contracte cu statul consideră că este nevoie de centre de colectare, depozitare şi distribuirea laptelui acasă copiilor care fac şcoală online.

În 2019-2020 au fost înscrişi 2,8 milioane de elevi şi copii de grădiniţă, iar săptămânal au fost distribuite 5 milioane de porţii de lapte. Din cauza suspendării programului, producătorii au rămas cu porţiile pe stoc. Astfel, un milion au mers către Crucea Roşie, iar patru milioane au fost distruse, po­trivit jucătorilor din domeniul lactatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO