Retail&Agrobusiness

Producătorul vitrinelor frigorifice ale Coca-Cola şi Nestlé mută producţia din Turcia la Timişoara

Producătorul vitrinelor frigorifice ale Coca-Cola şi...

Autor: Cristina Rosca

21.07.2014, 00:05 982
Producătorul elen de echipamente frigorifice Frigoglass va muta până la finalul acestui an fabrica din Turcia în România, la Timişoara, unde deja deţine o unitate de producţie cu 770 de angajaţi şi afaceri care merg spre 390 mil. lei.
 
Fabrica din România este, potrivit informaţiilor furnizate de companie, cea mai importantă din Europa pentru Frigoglass, fiind principalul furnizor de vitrine frigorifice pentru bătrânul continent.
 
Compania elenă deţine unităţi de producţie în opt ţări şi o reţea de vânzări şi servicii postvânzare pe cinci continente, având parteneriate cu brandurile internaţionale din domeniul băuturilor răcoritoare şi alcoolice. Potrivit datelor furnizate anterior pe lista de clienţi a companiei se numără Coca-Cola, Pepsi, AB InBev, SABMiller, Carlsberg, Heineken, Nestlé sau Danone.
 
Mutarea producţiei din Turcia la Timişoara vine ca urmare a creşterii productivităţii pe piaţa locală, astfel că se va elibera capacitatea necesară de producţie din fabrică. Totodată, grupul elen urmează să-şi eficientizeze costurile la nivel global ca urmare a închiderii fabricii din Turcia. „Prin această acţiune grupul Frigoglass îşi ajustează capacitatea de producţie la nivelul scăzut al cererii din Europa din ultimii ani. Îmbunătăţirile con­tinue ale productivităţii realizate în cadrul fabricii din România au generat o capacitate suficientă pentru a prelua activităţile din Turcia şi pentru a face faţă oricăror potenţiale cereri viitoare“, spun reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO