Retail&Agrobusiness

Producătorul Perlei Harghitei: Consumul de apă minerală ar putea creşte cu 5-10%

Producătorul Perlei Harghitei: Consumul de apă...

Autor: Mădălina Panaete

17.08.2016, 00:05 340
Dietrich Szilárd, deputy general manager al produ­că­to­ru­lui Perla Harghitei, estimează că anul acesta piaţa de apă mi­nerală naturală ar putea avea un avans de 5-10% faţă de anul trecut, dacă vremea se va menţine bună până la finalul anului. Avansul vine după un an 2015 bun pentru o piaţă unde consumul este de peste 70 de litri per capita anual.
 
„Anul trecut a fost un an cu creştere pentru piaţa apelor minerale şi reducerea TVA de la 24% la 9% a fost unul dintre factorii care au condus la majorarea consumului. Dar şi consumatorul a început să aibă o încredere mai mare în economie şi de aceea a crescut consumul a crescut, şi nu doar de apă, ci şi în general“, a spus executivul, care adaugă faptul că pentru a creşte consumul este foarte important ca în general consumatorii să aibă încredere în ce se întâmplă în economie şi în puterea lor financiară. Dietrich Szilárd spune că primele semne de redresare pe piaţa apelor minerale au fost în anul 2012, după ce în 2009 consumul se prăbuşise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO