Consumul de cereale pentru micul dejun a crescut cu 14% în perioada 2008-2014 până la circa 14.000 de tone, însă nivelul consumului rămâne redus comparativ cu cel înregistrat în ţări din vestul Europei precum Germania sau Franţa, dar şi faţă de Polonia.
Recent, un studiu realizat de retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA arăta că deşi 80% din bucureşteni consideră că servirea micului dejun în timpul săptămânii este importantă pentru starea de bine, doar 51% dintre locuitorii Capitalei iau micul dejun în timpul săptămânii. Cifra este mai mică decât în oraşe precum Berlin, Londra sau New York unde media ajunge la 62%.
De exemplu, consumul de cereale pentru mic dejun ajunge anual în România la 700 de grame per capita, în timp ce în Marea Britanie este de 8 kilograme, arată calculele ZF pe baza unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.
Un locuitor din Polonia consumă 1,2 kilograme de cereale anual, în timp ce unul din Ungaria consumă aproape 800 de grame pe an în medie.