Retail&Agrobusiness

Producătorul de hârtie Pehart Grup, controlat de Abris Capital, investeşte peste 20 mil. euro în eficientizarea energetică a liniilor de producţie, diversificarea portofoliului şi creşterea capacităţii de export

Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup

Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup

Autor: Cristina Bellu

12.07.2023, 10:05 249

Pehart Grup, principalul jucător în producerea şi procesarea produselor de hârtie pentru uz casnic din România şi una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, planifică anul acesta investiţii de peste 20 mil. euro în eficientizarea energetică a liniilor de producţie din cele două fabrici pe care le operează în Petreşti-Sebeş şi Dej.

În paralel, compania vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie, diversificarea portofoliului de produse şi creşterea capacităţii de export.

„În ultimii ani, Pehart Grup a realizat constant investiţii semnificative în linii noi de producţie şi tehnologii performante, inovatoare (…) Vom continua investiţiile şi în acest an şi totodată vom diversifica zonele de interes. Urmărim atât optimizarea performanţelor tuturor maşinilor de producţie pentru reducerea consumului de energie şi dezvoltarea capacităţilor de producţie,  cât şi creşterea volumului exporturilor”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Potrivit acestuia, aproximativ un sfert din valoarea totală a investiţiilor din acest an va fi orietată spre noua linie de conversie pentru produsele de tip AfH, folosite în segmenul HoReCa.

Astfel, pe lângă creşterea volumului exporturilor, compania urmăreşte extinderea operaţiunilor la nivel internaţional şi consolidarea poziţiei brandurilor sale.

Pufina este deja unul dintre brandurile cu cea mai mare popularitate între clienţii din România. Numele său se impune tot mai mult în zona produselor de calitate premium şi totodată prietenoase cu mediul. În acest moment, gama Pufina este deja prezentă pe rafturile magazinelor din  Serbia, Moldova, Albania şi Bulgaria, iar acesta este doar începutul planurilor noastre ambiţioase pentru export”, adaugă Gabriel Stanciu.

El afirmă că planurile de investiţii ale companiei vor continua şi anul viitor, când priorităţile vor fi instalarea unor noi linii de procesare dotate cu  tehnologii de ultimă generaţie pentru reducerea consumului de energie, precum şi creşterea sustenabilităţii.

„Sperăm ca anul viitor să avem funcţională şi o linie verde de producţie”, dezvăluie managerul general al Pehart Grup.

Pehart Tec Grup a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 875 milioane de lei, în creştere cu 71% faţă de 2021. Profitul a crescut şi el, de la 20,3 milioane de lei în 2021 la 80,3 de milioane de lei anul trecut, în vreme ce numărul de angajaţi a scăzut uşor, la 511.

În 2017, omul de afaceri Ioan Tecar din Dej a ieşit din acţionariatul Pehart Tec, după ce a finalizat vânzarea businessului către fondul de private equity Abris Capital, care mai are în portofoliu şi alte companii locale, printre care firma GTS – Global Technical Group, din domeniul IT, şi grupul Green Group, activ în segmentul de procesare de deşeuri

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO