Retail&Agrobusiness

Cotnari, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa vi­nu­rilor, controlat de mai mulţi antreprenori locali, a in­vestit anul trecut în tehnologizare, pentru că s-a con­fruntat în ultimii ani cu lipsa forţei de muncă, necesară pentru recoltare. Astfel, pe lângă soluţionarea proble­mei, a eficientizat şi costurile, reducând personalul.

„Echipa de vânzări este trecută pe altă entitate din grup (Cramele Cotnari SA – n. red.). O parte din lu­cră­rile de viticultură au fost mecanizate, pentru că nu a fost niciodată simplu să găsim oameni pentru recoltă - este o pro­blemă a întregii pieţe de vinuri, mai ales pentru ju­că­torii mari – şi atunci a scăzut numărul de zilieri“, au ex­plicat reprezentanţii companiei.

În 2019, Cotnari SA avea 365 de angajaţi, iar anul tre­cut a avut 287 de angajaţi. Compania Cramele Cotnari SA, înfiinţată în 2019, a avut în acel an un număr mediu de 50 de angajaţi, conform datelor publice.

Casa de Vinuri Cotnari (Cotnari Domenii şi Colocviu) are 350 de hectare şi produce vinuri situate pe segmentul superior de preţ.

Capacitatea de depozitare a Cotnari este de aproximativ 26 de milioane de litri, conform celor mai recente date. Compania concurează pe piaţă cu Cramele Recaş şi Jidvei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.