Retail&Agrobusiness

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa, controlat de SIF Oltenia, şi-a majorat profitul cu 25% în S1/2020

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa, controlat de...

Autor: Cristina Bellu

31.08.2020, 16:04 120

Argus Constanţa (UARG), producător de uleiuri vegetale controlat de SIF Oltenia cu 86,4%, a raportat pentru S1/2020 un rezultat net de 3,91 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce afacerile companiei s-au diminuat cu 10% până la nivelul de 93 mil. lei, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor din raportul semestrial al companiei.

Totodată, în perioada ianuarie-iunie 2020, veniturile din exploatare ale producătorului de uleiuri vegetale au scăzut cu 32 mil. lei faţă de S1/2019, iar cheltuielile din exploatare cu 31,7 mil. lei.

Compania scrie în raportul semestrial că resimte o presiune din ce în ce mai puternică din partea clienţilor care activează pe piaţa locală de retail asupra preţului de livrare a uleiului de floarea-soarelui rafinat şi îmbuteliat, încercând să contracareze impactului acestei presiuni prin achiziţia unei cantităţi mai mari de materie primă şi prin creşterea volumului de vânzări lunare.

“O influenţă importantă în costurile de producţie pentru uleiului îmbuteliat şi a produselor derivate o are şi creşterea constantă a preţului la energia electrică, care duce la creşterea cheltuielilor de exploatare.Pentru a reduce impactul acestor majorări de cost avem în vedere finalizarea în T4/2020, a unei investiţii care va reduce costurile cu energia electrica cu circa 20%”, transmit oficialii Argus Constanţa.

Acţiunile UARG se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 20% pe fondul unui rulaj de 86.773 lei, emitentul având o capitalizare de 78 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO