Retail&Agrobusiness

Producătorul de seminţe Agrosel din judeţul Cluj are un buget de investiţii de 1,5 mil. euro

În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent

În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent

Autor: Roana Rotaru

29.03.2017, 00:05 561
Producătorul de seminţe Agro­sel, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenori locali, şi-a pla­nificat inves­tiţii de 1,5 mil. euro anul acesta, din ca­pital propriu, pentru cons­truirea unui nou depozit, pentru dublarea suprafeţei de solarii la 5.600 mp, dar şi pentru a deschide un nou laborator de cercetare-dezvoltare.
 
„Agrosel face investiţii de peste 1,5 milioane de euro într-un nou depozit cu o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi, cu finalizare în luna iunie 2017, şi în activitatea de cercetare. Prin această investiţie se dublează suprafeţele de solarii, asigurându-se un sistem nou de încălzire, un sistem de irigare şi fertilizare automată şi un laborator nou”, arată datele companiei.
 
Agrosel produce seminţe de legume profe­sionale pentru marii legumi­cul­tori, iar pe segmentul de home-gar­dening este prezent pe piaţă şi cu seminţe sau bulbi de flori, pe lângă seminţele de legume.
 
În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent, cele mai vândute seminţe fiind cele de ardei şi cele de varză, potrivit reprezentanţilor com­paniei.  „Direcţia noastră strategică pe termen lung nu se abate de la com­petenţa de bază a companiei: cercetare-ameliorare şi creşterea accelerată în segmentul de seminţe profesionale. (...) Vizăm şi creşterea exporturilor”, a spus Széll Levente, directorul general al Agrosel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO