Retail&Agrobusiness

Producătorul de lactate Artesana merge pe bursă pentru a găsi finanţare pentru o nouă fabrică. „Ne vom dubla capacitatea de producţie“.

Producătorul de lactate Artesana merge pe bursă pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.06.2019, 00:07 1715

Producătorul de lactate Arte­sana din Tecuci, o afacere antre­pre­norială controlată de familia Donici, vrea meargă pe bursă, cel mai pro­babil pentru o listare de obligaţiuni de până la 2 milioane euro, pentru a găsi finanţare pentru o nouă fabrică. Oferta ar putea fi demarată la începutul anului viitor.

„Până la finalul lui 2019 vrem să facem societatea pe acţiuni (SA) şi de la începutul anului viitor să ne pregătim de venirea la bursă. Fabrica nouă vrem să o construim lângă cea existentă şi vrem să transferăm producţia de iaurt, sana, kefir şi smân­tână pe o linie nouă şi să o păs­trăm pe cea veche pentru producţia de brânzeturi“, a spus pentru ZF Alina Donici, partener fondator la Artesana, companie cu afaceri de 2,8 mil. euro. Noua fabrică ar putea fi gata la finalul anului 2020.  Acum Artesana are o capacitate de producţie de 8-9 tone pe zi şi fondatorii anunţă că vor să dubleze cantităţile cu noua fabrică.

„Suntem în stadiul de proiect al viitoarei fabrici şi analizăm piaţa să vedem ce produse mai vor clienţii.“

Investiţia iniţială în fabrica de lactate Artesana din Tecuci a fost de peste 1 milion de euro, din care 250.000 euro obţinuţi din fonduri europene şi restul credite bancare. De-a lungul celor şapte ani de la deschidere, Alina şi Daniel Donici au investit încă aproximativ un milion de euro, din profit, credite bancare şi leasinguri. Artesana a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro în 2018, iar în ceea ce priveşte estimările pentru anul în curs, managementul a prognozat un business de 3,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO