Retail&Agrobusiness

Producătorul de hârtie Rom Paper din Braşov şi-a bugetat afaceri de 13,7 mil. euro pentru 2017, plus 10%

Producătorul de hârtie Rom Paper din Braşov şi-a...

Autor: Mirabela Tiron

15.05.2017, 00:06 614
Compania Rom Paper din Braşov, care produce brandul de hârtie Mototol, şi-a bugetat în acest an afaceri de 60,8 milioane de lei (13,7 mil. euro), în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, arată datele transmise de oficialii companiei. Anul trecut, profitul net al companiei s-a ridicat la 2,7 milioane de lei, faţă de 2,5 milioane de lei cu un an în urmă. Circa 22% din afaceri sunte asigurate de livrările la export, potrivit calculelor ZF.
 
În iulie anul trecut, Vrancart Adjud, unul dintre cei mai importanţi producători locali de hârtie pentru carton ondulat, a preluat 70% din acţiunile Rom Paper din Braşov.
 
Rom Paper are în a­cest an un buget de in­ves­tiţii de 1,2 mil. lei, faţă de un milion de lei anul trecut şi va ajunge la 135 de anga­jaţi faţă de 128 sa­lariaţi anul trecut, potrivit ofici­a­li­lor com­paniei care au răs­­puns la chestionarul trans­mis de ZF pentru A­nu­­a­rul Celor mai mari ju­cători din eco­nomie 2016.
 
Rom Paper a fost înfi­in­ţată în anul 2002 de Clau­diu şi Nicoleta Pu­chin şi are ca obiect de ac­ti­vitate producţia şi co­mercializarea de şerveţele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, prosoape cosmetice şi şerveţele la cutie. Compania exportă în şapte ţări precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Republica Moldova şi Bulgaria.  Acţionarul fondator Claudiu Puchin conduce în continuare operaţiunile companiei din poziţia de director general. El mai deţine 30% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO