Retail&Agrobusiness

Producătorul de conserve Prefera Foods, business controlat de antreprenorul Raul Ciurtin, cu afaceri de peste 57 mil. lei în 2019, intră pe piaţa comerţului online

Celina Condorovici, director de marketing al Prefera Foods

Celina Condorovici, director de marketing al Prefera Foods

Autor: Cristina Bellu

07.05.2020, 12:50 273

Producătorul de conserve Prefera Foods, business controlat de antreprenorul Raul Ciurtin, cu afaceri de peste 57 mil. lei în 2019, urmează să-şi comercializeze produsele şi prin intermediul unui magazin online, în contextul în care tot mai mulţi consumatori încep să caute alternative la modul tradiţional de a face cumpărături.

„Consumatorii produselor noastre şi-au manifestat, de mai mult timp, dorinţa de a ne găsi şi în mediul online, nu doar în reţelele de magazine cu care colaborăm în mod frecvent”, spune Celina Condorovici, director de marketing al Prefera Foods.

Magazinul online urmează să comercializeze toate produsele din gama premium „Capricii şi Delicii”, precum şi produsele din gama „Atelier de Mediaş”, branduri aflate în portofoliul Prefera Foods.

”Sunt mulţi cei care au devenit fideli în această perioadă cumpărăturilor online de mâncare. (…) Sperăm ca până la mijlocul anului, să avem în magazinul online şi gama de produse fresh “de Azi”, adaugă Celina Condorovici.

Businessul Prefera Foods a luat naştere în urmă cu zece ani fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor, având în portofoliu, pe lângă brandul Capricii şi Delicii sub care comercializează pateuri de ficat, paste vegetale din seminţe de floarea-soarelui, zacuscă, ciorbe şi mâncăruri gătite, şi brandurile Meniu, Rodna, Călu­şar şi Atelier Mediaş. Acesta din urmă a intrat în portofoliul companiei din Alba după ce Prefera Foods a preluat în 2017 fabrica Salconserv Mediaş, retehnologizată cu fonduri europene.

Cea mai recentă mişcare a companiei datează de anul trecut, când şi-a consolidate poziţia pe segmentul ready meals prin lansarea gamei de produse fresh “de Azi”, care cuprinde smoothie-uri, sucuri fresh şi supe.

La nivelul anului 2019, cifra de afaceri a Prefera Foods a fost de peste 57 de milioane de lei, similară valorii din anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO