Retail&Agrobusiness

Producătorul Bergenbier a primit o injecţie de capital de 145 mil. lei

Producătorul Bergenbier a primit o injecţie de capital...

Autor: Mădălina Panaete

02.11.2015, 00:05 430
Bergenbier, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, a primit o infuzie de capital de 145 de milioane de lei (circa 33 mil. euro), banii urmând să fie folosiţi pentru plata datoriilor către acţionarul majoritar.
 
„Majorarea de capital social a fost aprobată de Aduna­rea Generală a Ac­ţio­narilor în luna sep­tem­­brie şi are ca scop stin­gerea dato­riilor pe care Ber­gen­bier le are faţă de acţionarul ma­joritar Starbev Net­her­lands BV, această ope­ra­ţiu­ne fiind tot­odată o mă­sură nece­sară con­form regle­men­­tă­rilor contabile“, au spus reprezentanţii compa­niei cu afaceri de 465 de milioane de lei.
 
Anul trecut, compania a avut  o pierdere netă de 104 milioane de lei. De şase ani compania se află pe pierdere netă, acumulând în perioada 2009-2014 un minus de 454 de milioane de lei (peste 100 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO