Retail&Agrobusiness

Producătorul Apulum: Comenzile la export depăşesc cu 50% capacitatea noastră de producţie

Producătorul Apulum: Comenzile la export depăşesc cu...

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2014, 00:05 421
Producătorul de articole din porţelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 65,5 mil. lei (aproape 15 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de aproximativ 20 mil. euro.
 
„În prezent se lucrează la capacitate maximă, cu patru cuptoare de ardere rapidă a porţelanului, ajungând la aproximativ 40 de milioane de produse  pe an. Comenzile la export depăşesc cu peste 50% capacitatea fabricii noastre, în condiţiile în care ne-am extins aria de distribuţie în zona fostei Iugoslavii şi în Rusia“, a declarat Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.
 
Şeful Apulum spune că în prezent se analizează posibilitatea creşterii capacităţii de producţie, prin punerea în funcţiune într-o altă zonă a unei secţii care să producă aproximativ 10 milioane de piese pe an şi în care să lucreze peste 150 de angajaţi. Compania Apulum numără în prezent aproximativ 1.000 de angajaţi, peste 100 dintre aceştia fiind recrutaţi în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO