Retail&Agrobusiness

Producătorul Agroind Cauaceu: „Investiţia la hectar a crescut cu 30% faţă de acum cinci ani”

Producătorul Agroind Cauaceu: „Investiţia la hectar a...

Autor: Roana Rotaru

11.06.2018, 00:06 852

♦ Dan Corbuţ, proprietarul Agroind Cauaceu, a cedat 40% din companie traderului elveţian Ameropa ♦ Tranzacţia aşteaptă avizul Concurenţei.

Producătorul agricol şi distri­buitorul de seminţe, pesticide şi îngră­şă­minte Agroind Cauaceu din judeţul Bihor, un business deţinut de familia Corbuţ, a trecut de afaceri de 60 mil. euro în 2017, în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

„Creşterea se datorează con­­su­mului mai ma­re de materii pri­me agricole. Femierii şi-au dat seama că le trebuie tehnologie pentru a avea producţii mari şi au investit mai mult în îngăşăminte, pesticide. Producătorii investesc acum în jur de 400-500 de euro pe hectar la cul­tura mare. Fa­ţă de acum cinci ani, investiţia la hectar a crescut cu 30%. În ţările vecine, cum ar fi Ungaria, investiţia la hectar sare de 600-700 de euro, deci mai este loc de creştere”, a spus Dan Corbuţ, directorul general Agroind Cauaceu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO