Retail&Agrobusiness

Producătorii de îngheţată au pregătit armata de vânzători pentru vară: 1.000 de oameni sunt în spatele tonetelor sau în chioşcuri

Producătorii de îngheţată au pregătit armata de...

Autor: Mădălina Panaete

18.06.2015, 00:00 261

Jucătorii din industria îngheţatei, o piaţă estimată la 170 mil. euro, şi-au adunat şi în această vară armata de oameni care vând îngheţată, astfel că în jur de 1.000 de agenţi sunt trimişi în toată ţara pentru a comercializa branduri precum Betty Ice, Alpin, La Strada sau Top Gel, arată o analiză a ZF pe baza datelor din piaţă.

Companiile din industrie ape­-lea­ză şi la firme de recrutare şi forţă de muncă temporară, ma­joritatea joburilor din acest do­meniu fiind pe o pe­rioadă determinată de timp din cauza sezo­na­lităţii. Cea mai mare parte din vânzările de înghe­ţată din România se realizează pe timpul verii, în timp ce în alte ţări din Europa acest tip de desert se consumă mult şi pe perioada iernii.

De exemplu, Adecco, fimă de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară, angajează pentru o companie producătoare de îngheţată oameni care să ocupe joburi sezoniere, care presupun vânzarea de îngheţată la stand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO