Retail&Agrobusiness

Producători români la raft. Când ai porumb, n-ai mălai: România, cel mai mare producător de porumb din UE, are doar trei branduri 100% româneşti pe rafturile supermarketurilor

Producători români la raft. Când ai porumb, n-ai...

Autor: Florentina Niţu

19.08.2020, 08:45 1683

♦ România a avut în 2018 cea mai mare suprafaţă cultivată şi cea mai mare producţie de porumb din Uniunea Europeană, materie primă ce a fost exportată în principal în stare brută, exportul de mălai, în acelaşi an, fiind de doar 4.000 de tone.

România a avut o cotă de 0,2% din exportul global, conform Tridge, un hub global care reuneşte date, reţele şi oameni pentru a ajuta cumpărătorii şi furnizorii să găsească noi oportunităţi. 

România s-a situat de mai multe ori pe primele poziţii în UE la producţia de cereale, cu o recoltă de 31,5 mil. tone în 2018, însă s-a lovit mereu lipsa unor unităţi de procesare. Spre exemplu, în  Carrefour Park Lake, din zece branduri prezente la raft, numai trei au capital 100% românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO