Retail&Agrobusiness

Premieră inedită în agricultura românească: A fost inaugurată prima cultură de sparanghel din România, după o investiţie de 2 milioane de euro

Premieră inedită în agricultura românească: A fost...

Autor: Raluca Nicolae

04.04.2019, 16:36 1263

Ministrul Agriculturii Petre Daea a participat, joi, la inaugurarea primei recolte de sparanghel din România, în judeţul Giurgiu, în urma unei invstiţii în valoare de 2 milioane de euro.

"Este o cultură inedită pentru ţară. Ma bucur ca s-a luat această decizie de a se cultiva o plantă perenă, care are o valoarea pe piaţă şi care se valorifică foarte bine pe terenul din comuna Băneasa. Este un moment de satisfacţie", a spus ministrul.

Cultura de sparanghel se întinde pe o suprafaţă de 170 de hectare, dintre care peste 35 de hectare cu sparanghel alb, iar restul verde.

Sparanghelul va fi vandut în şapte supermarketuri din România, printre care Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, dar şi în restaurante franţuzeşti, precum şi pe pieţele din Germania.

Proprietarul care a investit 2 milioane de euro în cultură este germanul Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparangherului de 70 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO