Retail&Agrobusiness

Preluarea Albalact: Dacă dosarul tranzacţiei este corect, Consiliul Concurenţei va da verdictul în 45 de zile

Preluarea Albalact: Dacă dosarul tranzacţiei este...

Autor: Marius Oncu

24.02.2016, 14:20 647

"Autoritatea de concurenţă va analiza această tranzacţie în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice, în vederea stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal", se arată într-un comunicat al autorităţii de reglementare.

O decizie urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectivă.

În România, grupul Lactalis deţine Lactalis Romania, Dorna Lactate, Dorna şi Parmalat Romania. Grupul Lactalis este prezent la nivel internaţional în special în sectorul produselor lactate.

Atât grupul Lactalis, cât şi Albalact îşi desfăşoară activitatea, în principal, pe piaţa produselor lactate şi a sucurilor de fructe.

Albalact a anunţat, la finele lunii ianuarie, că acţionari ai companiei care deţin cumulat 70,3% din titluri au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua Albalact Alba Iulia (ALBZ), cea mai mare companie locală din industria laptelui. Acţionarii sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited.

Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. În prezent, Raul Ciurtin şi soţia lui deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din firma de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând branduri precum President şi Parmalat. Grupul are 75.000 de angajaţi şi peste 200 de fabrici, în 43 de ţări, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

În România, grupul a cumpărat, în 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO