Retail&Agrobusiness

Cum se pregătesc statele europene pentru sezonul rece? Patronatul Producătorilor de Medicamente: Comenzile pentru export sunt de 10 ori mai mari faţă de 2019, ţările îşi fac stocuri strategice. Nu am primit comenzi de la autorităţile din România

Dragoş Damian, director executiv al PRIMER: România trebuie să comande imediat stocuri din medicamente, în cantităţi suficiente.

Dragoş Damian, director executiv al PRIMER: România trebuie să comande imediat stocuri din medicamente, în cantităţi suficiente.

Autor: Georgiana Mihalache

06.10.2020, 10:30 194

♦ Cele mai solicitate medicamente sunt cele utilizate în tratamentul răcelii, dar şi medicamente injectabile, folosite în spitale, în secţiile de terapie intensivă ♦ Medicii au atras atenţia asupra riscului unui val al doilea al infectării, suprapus cu sezonul rece.

România trebuie să înceapă să facă stocuri de medicamente folosite în cazul răcelilor şi gripei, dar şi de produse pentru secţiile de terapie intensivă, cum sunt produsele injectabile, susţin reprezentanţii Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER).

Până acum, solicitări semnificative au venit de la export, ţările europene pregătindu-şi stocuri pentru a răspunde unei cereri mai mari de medicamente specific sezonului rece. La debutul pandemiei, începând cu lunile februarie, martie 2020, au existat discontinui­tăţi în aprovizionarea fabricilor de medica­mente cu materii prime pentru fabricarea medica­­men­­telor cerute de pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO