Retail&Agrobusiness

Pieţele din sectorul 4 al Capitalei se redeschid mâine, 4 decembrie: 300 de tarabe mutate în urmă cu aproape o lună în spaţii deschise vor fi relocate în interiorul pieţelor

Pieţele din sectorul 4 al Capitalei se redeschid mâine,...

Autor: Florentina Niţu

03.12.2020, 16:47 257

După aproape o lună de la închiderea pieţelor agroalimentare din spaţiile închise, cum a fost şi cazul Pieţei Sudului, una dintre cele mai mari din Bucureşti, primăria sectorului 4 al Capitalei anunţă că începând de mâine, 4 decembrie, toate pieţele din sector vor fi redeschise, potrivit unui comunicat de presă.

„Reluăm activitatea normală a pieţelor. Clădirile moderne şi sigure pe care le-am construit vor fi folosite din nou de către noi, toţi cei din sectorul 4”, a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4. Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că după discuţii cu specialiştii, a decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele.

În cursul zilei de astăzi, angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor vor lua măsurile necesare astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu mai mult de trei săptămâni în spaţii deschise să fie relocate în interiorul pieţelor, mai spun reprezentanţii primăriei sectorului 4. Ei susţin că mâine, încă de la primele ore ale dimineţii, producătorii de fructe şi legume de sezon îşi vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul pieţelor.

„Ca urmare deciziilor guvernamentale de a lăsa să funcţioneze doar pieţele în spaţii deschise, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piaţă a Sudului, au fost relocaţi în piaţa volantă pe care administraţia locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată în apropiere”, spun reprezentanţii primăriei sector 4. De asemenea, vânzătorii de la Piaţa Berceni-Olteniţei, au fost mutaţi la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieţei.

Totodată, tarabele din Piaţa Progresul au fost mutate pe acoperişul clădirii, acolo unde autoritatea locală le-a acoperit cu copertine impermeabile. În pieţele Apărătorii Patriei tarabele au fost relocate pe amplasamentul fostului târg de miei, în Norilor şi Timpuri Noi tarabele au fost mutate în parcarea situată pe strada Secerei, iar în Piaţa Străduinţei, tarabele au fost mutate în parcarea din proximitatea acesteia.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO