Retail&Agrobusiness

Petre Daea, despre posibilele înţelegeri privind preţul laptelui la poarta fermiei: „Piaţa nu este sănătoasă pentru că unii o tulbură din când în când”

Petre Daea, despre posibilele înţelegeri privind...

Autor: Roana Rotaru

12.06.2018, 19:04 65

Ministrul agriculturii, Petre Daea, afirmă că piaţa achiziţiei de lapte crud de la fermieri este„ tuburată” de dorinţa unor procestori de a se îmbogăţi, care atunci când există lapte pe piaţă, oferă crescătorilor de vaci de lapte „un preţ lipsit de consistenţă şi de respect faţă de fermieri”. Ministrul agriculturii nu a precizat cine sunt aceşti procesatori care tulbură piaţă.

„Piaţa din nefericire nu este sănătoasă pentru că unii o tubură din când în când, dintr-un interes al momentului, în care sunt antrenaţi pe cursa asta de câştig cu orice preţ. Aceste dorinţe sunt pasagere. Piaţa va linişti o asemnea tendinţă a unora de a câştiga pe seama fermierilor”, a spus Petre Daea.

Ministrul agriculturii recomandă  fermierilor înfiinţarea unor unităţi proprii de procesare, pentru a reduce dependenţa de procesatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO