Retail&Agrobusiness

Peste 35 de crame vor participa în weekend la salonul de vinuri şi turism viticol ReVino Bucharest Wine Fair

Peste 35 de crame vor participa în weekend la salonul de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.05.2019, 12:31 322

Salonul de vinuri şi turism viticol ReVino Bucharest Wine Fair va avea loc în acest an în perioada 11 şi 13 mai la hotelul Novotel din Bucureşti, găzduind 36 de expozanţi, producători şi importatori de vinuri din România şi de peste hotare. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro şi se află la a patra ediţie.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste 230 de vinuri liniştite şi spumante şi de a le afla poveştile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor în care au fost produse.

„Promovăm vinul românesc de mai bine de cinci ani prin proiectele crameromania.ro şi revino.ro şi am pus întotdeauna accent pe soiurile autohtone şi pe turismul viticol la noi în ţară. Evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la a patra ediţie, vine în completarea acestora şi dă posibilitatea pasionaţilor şi specialiştilor să deguste vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România. Însă nu vor lipsi nici importatori cu vinuri internaţionale. Ne bucurăm de vinurile lumii şi apreciem evoluţia calitativă a vinurilor locale”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate sau vor să afle cum pot vizita cramele din România de la biroul de turismul viticol.

Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.

„Conceptul de a organiza o zi dedicată întâlnirilor de business ia amploare. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru facilitarea parteneriatelor de afaceri. Astfel, ziua de luni este dedicată degustărilor de vinuri şi discuţiilor profesionale între reprezentanţii HoReCa, turism, presă şi reprezentanţii cramelor” , a explicat Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative cu diferite teme prezentate de specialişti, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, în baza unui bilet de intrare, în care specialiştii vorbesc despre importanţa tipului de pahar din care degustăm vinul, despre evoluţia vinului, dar şi despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

CrameRomania.ro este bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul non profit, creat şi dezvoltat de pasionaţi ai vinului, are că obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România.

Revino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le oferă vizitatorilor informaţii de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO