Retail&Agrobusiness

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci

Nicolae Ciuleac

Nicolae Ciuleac

28.07.2018, 11:47 1110

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci.

Carniprod deţine o unitate de procesarea a cărnii în Tulcea, propriul complex de creştere a porcilor care livra 300 de porci pe zi spre sacrificare, dar şi o reţea de magazine.

„Am ajuns la 29.000 de porci ucişi dintr-un total de 45.000 de porci ce urmează să fie ucişi şi incineraţi. Trebuie să distrugem şi 500-600 de tone de carne de porc din depozite. Suntem într-o zonă critică aici în apropiere de Delta Dunării. Pe viitor vom achiziţiona carne de porc de la alţi producători“, a spus Nicolae Ciuleac.

Toţi cei 150 de angajaţi ai complexului de creşterea por­cinelor vor rămâne fără serviciu, potrivit reprezen­tanţilor companei.

„Le mai dau luna asta salariu şi apoi Dumnezeu cu mila. Rămânem cu sectorul comercial, terenurile agricole, dar porcii să-i crească alţii“, a spus Nicolae Ciuleac.

În 2017 Carniprod a ajuns la afaceri de aproape 81 mil. lei (circa 18 mil. euro), înregistrând un profit net de 5,9 mil. lei (1,3 mil. euro), rezultate obţinute cu ajutorul a 500 de salariaţi, portivit datelor publice.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat până acum în şase judeţe din România: Ialomiţa, Bihor, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Satu Mare, potrivit Auto­rităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO