Retail&Agrobusiness

Pesta porcină africană a ajuns şi în judeţul Galaţi, cel de-al optulea judeţ în care virusul a fost confirmat

Pesta porcină africană a ajuns şi în judeţul...

Autor: Roana Rotaru

27.07.2018, 18:19 393

Virusul pestei porcine africane a fost depistat astăzi într-o anexă gospodărească situată la o distanţă de 6 km de comuna Suceveni, judeţul Galaţi, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Judeţul Galaţi este cel de-al optulea judeţ în care virsul a fost confirmat după Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa şi Ialomiţa, potrivit sursei citate.

„Astăzi, 27 iulie, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană a confirmat prezenţa virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o anexă gospodărească localizată în extravilan, la o distanţă de 6 km de comuna Suceveni, judeţul Galaţi”, spun reprezentanţii ANSVSA.

De la începutul anului, în România au fost confirmate 440 de focare de pestă porcină africană, din care 438 în gospodăriile populaţiei şi două în exploataţii comerciale, ambele focare fiind identificate la fermele Carniprod Tulcea.

În mediul silvatic, adică în păduri, la porci mistreţi, au fost identificate 16 focare în perioada 1 ianuarie- 25 iulie 2018, potrivit sursei citate.

 
 
 
 

  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO