Retail&Agrobusiness

Pain Plaisir a deschis a doua brutărie din Bucureşti şi speră la vânzări de 1 mil. euro

Pain Plaisir a deschis a doua brutărie din Bucureşti...

Autor: Cristina Rosca

16.11.2016, 00:05 1855
Două românce şi un britanic au deschis în urmă cu circa trei ani brutăria-patiserie Pain Plaisir în zona Kiseleff din Capitală. În acest an au decis să se extindă cu o a doua unitate, tot în Capitală şi tot în zona centrală, mai exact în zona Pieţei Dorobanţi. Momentan acţionarii se gândesc să consolideze businessul mai degrabă decât să se extindă pe termen scurt.
 
„În primăvara acestui an am deschis un al doilea magazin în Bucureşti, în zona Dorobanţi. Odată cu această deschidere am inaugurat şi un nou laborator, iar în cele două am investit circa 250.000 de euro“, spune Monica Aliman (46 de ani), unul dintre acţionari. Anterior ea a lucrat mai mulţi ani în publicitate. Irina Stănescu (34 de ani) a studiat la Paris gastro­no­mie şi patiserie la scoala Le Cordon Bleu, după care a plecat în Italia pentru a-şi aprofunda studiile. După o pe­rioadă de stagiat s-a întors la Paris, unde a lucrat pentru Pierre Gagnaire, un bucătar cu trei stele Michelin. Aici l-a cunoscut pe Tom Reese (32 de ani), cu care a continuat să lucreze în Franţa mai bine de un an înainte de a decide să îşi încerce norocul pe cont propriu. Au venit pe piaţa locală în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO