Retail&Agrobusiness

Omer Susli, CEO, Homelux: Vrem să începem să producem mobilier în România pentru piaţa locală şi pentru export. Acum e momentul să deschidem fabrici şi să producem în România

Videoconferinţa ZF Restart România. Cum va arăta noua eră economică

Omer Susli, CEO, Homelux: Vrem să începem să producem...

Autor: Alex Ciutacu

05.05.2020, 14:31 672

Retailerul de decoraţiuni interioare Homelux vrea să demareze producţia de mobilier în România, cu intenţia de a vinde atât pe piaţa locală, cât şi la export, a anunţat Omer Susli, CEO şi proprietar Homelux, în cadrul Videoconferinţei ZF „Restart România. Cum va arăta noua eră economică”.

„Dorim să intrăm curând şi în producţia de mobilă în România, şi pentru piaţa autohtonă şi pentru export, în Uniunea Europeană. De câteva luni se lucrează la acest proiect, pe care l-am început înainte de criză, iar pentru noi criza aceasta a fost o lecţie”, a explicat Omer Susli, CEO al Homelux şi fost proprietar al Praktiker.

Susli consideră că acum este momentul ca mediul privat să fie încurajat să deschidă fabrici în România, întrucât mulţi dintre românii care erau plecaţi la muncă în străinătate s-au întors acasă.

„Co-naţionalii noştrii care lucrau în ţări din UE se confruntă cu dificultăţi în a găsi un loc de muncă. Pentru noi ca oameni de afaceri din România este timpul să le dăm mână de lucru în ţara lor. Sunt sigur că niciunul dintre ei nu vrea să muncească în altă ţară şi să îşi vadă copiii o dată sau de două ori pe an. Acum e momentul potrivit să deschidem fabricile şi să producem în România şi să exportăm către ţările din UE”, a spus proprietarul Homelux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO