Retail&Agrobusiness

Omer Susli a pornit în cursa achiziţiilor de terenuri şi locaţii ale magazinelor Praktiker

Omer Susli, proprietarul reţelei de magazine de bricolaj Praktiker în România

Omer Susli, proprietarul reţelei de magazine de bricolaj Praktiker în România

Autor: Cristina Bellu

24.04.2017, 12:33 1067

Omer Susli, proprietarul Praktiker, a cumpărat magazinele din Ploieşti şi Constanţa, împreună cu terenurile aferente, în urma unei finanţări obţinute prin CEC Bank. Valoarea achiziţiilor şi a finanţării nu a fost comunicată de companie.

Până la momentul achiziţiei, retailerului DIY opera în cele două locaţii în baza unor contracte de închiriere.

„Am resimţit trendul ascendent al magazinelor Praktiker România imediat după momentul preluării companiei, în 2014. De atunci, ne-am menţinut creşterea an de an, lucru ce a motivat şi dorinţa noastră de expansiune la nivel naţional. Decizia achiziţiei celor două magazine din Ploieşti şi Constanţa am luat-o, în primul rând, datorită încrederii pe care o am în acest business şi în evoluţia sa pe termen mediu şi lung”, spune Omer Susli, proprietar Praktiker România.

Potrivit acestuia, un alt motiv care a stat la baza achiziţiilor a fost nivelul mare al chiriilor pentru multe dintre unităţile de vânzare.

„Magazinele din Ploieşti şi Constanţa sunt două dintre unităţile de vânzare Praktiker ce performează foarte bine, alături de multe altele din ţară. Desigur, şi acesta este un argument în plus în favoarea investiţiei pe care am făcut-o. Magazinul din Ploieşti a fost remodelat şi redeschis oficial în luna martie a acestui an, iar cel din Constanţa a intrat recent în procesul de remodelare, redeschiderea fiind programată pentru luna mai.”, a precizat. Omer Susli.

Reprezentanţii companiei vizează achiziţionarea a încă trei terenuri în Bucureşti, pentru dezvoltarea de noi magazine Praktiker.

„Cu siguranţă este o direcţie strategică pe care voi merge în continuare la Praktiker. Îmi doresc să achiziţionez cât mai multe dintre magazinele noastre naţionale aflate în chirie în acest moment şi chiar să extind businessul prin achiziţia de noi terenuri pentru unităţile de vânzare Praktiker România.”, a mai spus Omer Susli.

Praktiker România deţine, în prezent, 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară. Dintre acestea, în proprietate sunt cele din Piatra Neamţ, Galaţi, Focşani, Ploieşti şi Constanţa.

Retailerul de bricolaj Praktiker a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de peste 3% faţă de 2015, astfel că cifra de afaceri a companiei a fost de 137 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO