Retail&Agrobusiness

Octavian Petrescu, director comercial al companiei Rodbun: Statul a făcut multe lucruri bune în agricultură în ultimii ani, dar avem nevoie de o viteză mai mare

ZF Agribusiness '19

Octavian Petrescu, director comercial al companiei...

Autor: Ramona Cornea

29.10.2019, 12:03 260

Octavian Petrescu, director comercial al companiei Rodbun, afirmă că statul român a făcut multe lucruri bune în ultimii ani, dar că trebuie ca acţiunile statului să fie făcute cu o viteză mai mare.

”Nu mă interesează ca agricultura să fie motorul principal, dar vreau să o ducă bine. Pentru asta este nevoie de bani. Legat de intervenţia statului, s-au făcut multe lucruri bune în ultimii ani, dar avem nevoie de o viteză mai mare în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului de irigaţii, în dezvoltarea infrastructurii, educarea fermierilor şi altele”, a declarat Octavian Petrescu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

Alte declaraţii:

  • Există o prioritate a fermierului în achita datoriile. Trebuie să găsim soluţii să mergem înainte.
  • Companiile private îşi imaginează cum va arăta agricultura peste 50 de ani.
  •  Problemele din marile companii sunt înfumurarea şi egocentrismul managerilor – în agricultură este la fel, cred că nu mai au nevoie să înveţe.
  • Visăm cu ochii deschişi la ce trebuie să ne fie mai bine.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO