Retail&Agrobusiness

O provincie chineză interzice importurile de carne îngheţată de teama pandemiei

O provincie chineză interzice importurile de carne...

Autor: Bogdan Cojocaru

18.08.2020, 00:00 61

„Capitala provinciei chineze Guangdong din sudul ţării a suspendat importurile de carne, peşte şi fructe de mare congelate din ţările afectate de pandemia de Covid-19, în condiţiile în care autorităţile de la Beijing iau din ce în ce mai mult în condiderare alimentele refrigerate ca posibil transmităţor de boală, scrie Financial Times.

Autorităţile din Guangzhou au dezvăluit restricţiile pe termen scurt fără a numi ţările ale căror importuri sunt vizate şi au cerut angajaţilor care au intrat în contact cu carnea îngheţată să se testeze pentru Covid-19.

Guangdong este cea mai populată provincie din China, cu 113 milioane de proprietari de locuinţe, şi este un centru de producţie crucial responsabil pentru mai mult de o zecime din dezvoltarea financiară a naţiunii.

„n prima jumătate a anului 2020, oraşul Guangzhou, capitala provinciei, a importat carne congelată, peşte şi fructe de mare de peste 665 milioane dolari.

Săptămâna trecută, Shenzhen, un oraş din Guangdong de la graniţa Chinei continentale cu Hong Kong, a anunţat că un eşantion colectat din aripi de pui congelate importate din Brazilia ieşit pozitiv în testele pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2.Bogdan Cojocaru

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO