Retail&Agrobusiness

O investiţie de 1 mil. euro vrea să pună fructele congelate româneşti pe rafturile Auchan şi Lidl din Occident

O investiţie de 1 mil. euro vrea să pună fructele...

Autor: Cristina Rosca

20.05.2016, 00:05 2112
Compania Magda & Petrucci va dezvolta în oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara, o hală de producţie de 3.000 mp care va prelucra alimente congelate ce urmează a ajunge la export pe pieţele din Occident. Investiţia totală în această unitate de producţie este de circa 1 milion de euro, spune Marco Tomassi, administratorul companiei.
 
„Prima parte a investiţiei va fi finalizată la începutul anului viitor, pentru ca în următorii doi ani să finalizăm tot proiectul“, explică el.
 
Unitatea de producţie ar urma să aibă 80-100 de salariaţi, potrivit executivului italian şi primarului din Haţeg, care a autorizat construcţia acestei hale. „Noi vrem să angajăm, însă nu găsim oameni, mulţi dintre cei din zonă preferă să stea acasă să primească şomaj sau ajutor social“, adaugă Tomassi. Decizia producătorului de bunuri congelate de a merge în judeţul Hunedoara poate fi justificată de faptul că acesta este unul dintre cele mai sărace judeţe din România, cu salarii pe măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO