Retail&Agrobusiness

Nou record pentru Elefant.ro: Unul dintre cei mai mari retaileri online din România a livrat peste 20 de milioane de cărţi în cei 10 ani de la înfiinţare

Nou record pentru Elefant.ro: Unul dintre cei mai mari...

Autor: Robert Manea

11.05.2020, 17:51 205

Elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, anunţă depăşirea unui nou record, cu o lună înainte de aniversarea celor 10 ani de existenţă: peste 20 de milioane de cărţi livrate.

“În fiecare an ne dorim să ajungem cu cărţile noastre în cât mai multe case şi suntem bucuroşi că am reuşit să substituim în aceşti ani lipsa de librării din multe localităţi ale României. Cele 20 de milioane de cărţi au ajuns la aproape două milioane de români din mii de localităţi unde accesul la carte este doar online. Ne dorim însă pe viitor ca numărul celor care citesc să fie mai mare pentru că lectura este cea care poate ridica o naţiune”, explică Adrian Dinu, Director Comercial – Carte la elefant.ro.

 

Ştiaţi că…

  • În cei aproape 10 ani de existenţă ai elefant.ro, s-au vândut peste 180.000 de titluri diferite?
  • Pe primele trei poziţii în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes şi Agnes Martin-Lugand?
  • Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare şi mai mult de 800 au vândut peste 3000 de exemplare?
  • Cea mai citită carte este Hoţul de cărţi, de Markus Zusak?
  • Cel mai vândut volum al unui autor român este Fluturi (volumul 3), scris de Irina Binder?
  • Scriitorul cu cele mai multe cărţi pentru copii vândute este prolificul Alec Blenche, al doilea român din clasamentul celor mai populari 10 autori?
  • Greutatea tuturor cărţilor livrate de elefant.ro este echivalentă cu greutatea a peste 1500 de elefanţi?
  • Cu cele 20.000.000 de cărţi am putea înconjura toată România?
 

Ce au preferat însă românii să cumpere în aceşti aproape 10 ani? Din totalul celor 20 de milioane de cărţi vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficţiune, 26% sunt cărţi pentru copii, 15% cărţi practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii şi memorii.

Cele mai multe cărţi au fost comandate din România - 95%, diaspora cântărind aproximativ 5%. Judeţele de unde s-au cumpărat cele mai multe cărţi au fost: Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov. Persoana care a comandat cele mai multe cărţi de pe elefant.ro este din Bucureşti.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO