Retail&Agrobusiness

Nereguli grave găsite de inspectorii OPC: Produse de patiserie ambalate cu mâinile, fără mănuşi, în praf

Nereguli grave găsite de inspectorii OPC: Produse de...

Autor: Cătălin Legănel

08.05.2018, 10:09 465

Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, ancheta a pornit de la câteva navete cu pâine ”de o curăţenie îndoielnică”, descoperite în urma unui control făcut într-un supermarket din zona CET din municipiul Constanţa.

Navetele respective, precum şi alte produse de panificaţie, proveneau de la o fabrică de pâine din Constanţa, iar comisarii OPC au făcut un control şi la unitatea respectivă.

”Am găsit deficienţe majore la depozitare, flux tehnologic cu derapaje, materii prime şi etichete ce înşală consumatorul, iar ambalarea se făcea cu mâna, fără mănuşi, în intrare, în praf”, a spus Constantinescu.

Fabrica a fost închisă de comisari, care au aplicat sancţiuni în sumă de 22.000 de lei şi au dispus oprirea livrărilor şi returnarea loturilor deja livrate în centrele comerciale.

”De subliniat că toate produsele de patiserie conţineau produse <tip> ciocolată, gem etc., înşelând consumatorul”, a spus comisarul şef al CJPC Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO