Retail&Agrobusiness

Montenegro Invest: „Cine a cultivat grâu şi orz în 2016 nu va câştiga bani. Preţurile sunt foarte jos“

Montenegro Invest: „Cine a cultivat grâu şi orz în...

Autor: Roana Rotaru

19.05.2016, 00:05 540
Monteagro Invest, care cultivă ce­reale pe o suprafaţă de 1.900 hectare în ju­deţul Dâmboviţa, companie con­tro­lată de in­ves­titori spa­nioli, a încheiat anul 2015 cu cifră de afaceri de apr­o­ximativ un milion de euro, în scădere cu 15% faţă de anul precedent din cauza secetei şi a scăderii preţurilor la cereale.
 
„Am încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de un milion de euro. În cam­pania de anul trecut am ieşit pe pier­dere, iar anul acesta sperăm să îşi revină preţurile şi să ne ajute vremea. Anul trecut a fost foarte complicat, nu numai pentru noi, ci pentru toţi fer­mierii. Anul acesta, de exemplu, toată lumea care a pus grâu nu cred că va câştiga niciunul bani sau foarte puţini fermieri. Mă refer la cei care au cultivat grâu şi orz, pentru că preţurile nu vor acoperi cheltuielile, cu atât mai mult cu cât anul acesta vor trebui aplicate mai multe tratamente pentru a evita bolile“, a explicat pentru ZF Manuel del Pino, consultantul agricol al fermei Monteagro Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO