Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii vrea să colaboreze cu specialişti din SUA pentru reabilitarea infrastructurii principale de irgaţii

Ministrul Agriculturii vrea să colaboreze cu...

Autor: Roana Rotaru

25.05.2017, 17:25 144

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să colaboreze cu specialişti din SUA pentru reabilitarea infrastructurii principale de irgaţii, o investiţie pentru care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) dispune de mai bine de un miliard de euro, defalcaţi pe o perioadă de patru ani.

„Ne interesează revitalizarea sectorului irigaţiilor, ca atare, dar şi creşterea randamentelor, folosind cât mai puţină energie şi minimizând pierderile de apă. Altfel spus, ne dorim să aducem apa la plante, la un cost cât mai mic şi fără risipă. De aceea, operatorii economici din cele două state trebuie să intre în contact pentru a aduce ultimele descoperiri în materie de tehnologie în acest sector”, a declarat Petre Daea, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Prin Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii, MADR dispune de 1,015 miliarde de euro pentru perioada 2016 – 2020 pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii care alimentează o suprafaţă de circa 2 milioane de hectare. Până acum MADR a reuşit să cheltuie circa 100 de milioane de euro din această sumă, potrivit ministrului agriculturii, Petre Daea.

România irigă în jur de 150.000 de hectare anual, deşi în perioada comunismului fermierii români puteau iriga peste 3 milioane de hectare, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO