Retail&Agrobusiness

Ministrul agriculturii Petre Daea despre dublul standard din industria alimentară. „Din 29 de produse analizate există diferenţe la nouă produse. Nu avem însă niciun motiv legal să le scoatem de pe piaţă“

Ministrul agriculturii Petre Daea despre dublul standard...

Autor: Roana Rotaru

27.07.2017, 00:05 349
Ministrul nu a precizat însă numele produselor sau ale producătorilor, dar a spus că este vorba despre parizer, şuncă, cârnaţi, crenvurşti, conserve de peşte şi pateu de ficat.
 
Un studiu comparativ efectuat de reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind dublul standard al produselor alimentare comercializate în România, şi aceleaşi produse din Olanda, Germania şi Belgia, arată că există diferenţe privind ingredientele şi declaraţiile nutriţionale în cazul a nouă produse, dintr-un total de 29 de produse analizate.
 
Analiza pe produs a fost realizată de specialiştii ANSVSA şi ANPC.
 
Diferenţe au fost identificate în cazul produselor din carne, unde numărul de calorii, redat de prezenţa grăsimilor şi a proteinelor, nu corespundea cu valorile declarate pe etichete sau era mai mic sau mai mare faţă de alte ţări în funcţie de produsul analizat, iar în cazul conservelor de peşte cantitatea fizică de peşte existent în conservă nu corespundea cu cantitatea declarată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO