Retail&Agrobusiness

Ministrul agriculturii, despre plata subvenţiilor pe anul trecut: Am cerut o extindere până la sfârşitul lunii septembrie. Practic, e vorba de două luni întârziere, ca sa fim sinceri

Ministrul agriculturii, despre plata subvenţiilor pe...

Autor: Roana Rotaru

30.06.2016, 16:13 295

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a anunţat că va amâna plata subvenţiilor aferente campaniei agricole 2015, până la sfârşitul lunii septembrie, depăşind astfel termenul limita impus iniţial prin regulamentul UE pentru toate statele membre, cel de 30 iunie 2016.

„Având în vedere că astăzi este 30 iunie, era de datoria noastră să ne prezentăm în faţă dumneavoastră să vă spun cum stăm. Ştiţi foarte bine că s-au întârziat lucrurile (...) Nu doar România este într-o situaţie de întârziere, ci sunt multe alte state membre, de aceea comisarul european, Phil Hogan, a decis ca plăţile sa se poată face, fără penalităţi pentru stat, până la 15 octombrie.(...) Am cerut o extindere pana la sfârşitul lunii septembrie. Desigur ne dorim ca banii să ajungă la fermieri cât mai curând posibil pentru că-i înţelegem pe fermierii care aşteaptă cu nerăbdare. E dreptul lor sa îşi  primească banii. Eu îi înţeleg”, a declarat Achim Irimescu în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit ministrului, până în momentul prezent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a achita 1,2 miliarde de euro din 1,59 miliarde de euro cât avea de achitat pentru campania agricola din 2015, adică în jur de 75% .

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO