Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii dă asigurări: Stocurile de alimente sunt suficiente

Ministrul Agriculturii dă asigurări: Stocurile de...

Autor: Dorin Oancea

23.04.2020, 12:52 63

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a dat asigurări că există stocuri suficiente de alimente, conform datelor furnizate de agenţii economici, iar în unele cazuri - pui, lactate, legume sau carne de vită - producătorii au cantităţi foarte mari, în condiţiile schimbării comportamentului de consum. 

Valorile comunicate de agenţii economici sunt confidenţiale şi nu pot fi divulgate, pentru a proteja competiţia între agenţii economici, a spus ministrul, joi.

Oros spune că în perioada stării de urgenţă consumatorii şi-au schimbat comportamentul alimentar, iar producţia şi distribuţia de alimente au fost afectate şi de închiderea unităţilor HORECA.

Ministrul a adăugat, în context, că interzicerea exporturilor de grâu a fost o măsură luată în contextul îngrijorărilor generate de dinamica exporturilor, în raport cu datele de anul trecut, precum şi al avetismentelor emise de organizaţii internaţionale legate de potenţiala apariţie a foametei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO