Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii Adrian Oros: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenţii. În România suntem campioni

Ministrul Agriculturii Adrian Oros: Voi lupta împotriva...

Autor: Vasile Magradean

12.01.2020, 14:21 558

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenţii, investitori care nu urmăresc să facă performanţă în domeniu, ci doar să încaseze subvenţiile pentru terenurile sau animalele deţinute.

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că intenţionează redirecţionarea banilor către cei care au o tradiţie în a cultiva pământ şi a creşte animale.

„Avem de gând ca, în noul Program Naţional Strategic, să evităm banii care merg spre vânătorii de subvenţii, persoane, companii sau fonduri de investiţii care îşi plasează banii în agricultură nu pentru a face performanţă, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenţii în agricultură. Vrem să redirecţionăm cât mai mulţi bani către cei care au o tradiţie în a cultiva pământ şi a creşte aninale. Voi lupta împotriva acestor vânătorilor de subvenţii, la noi în ţară suntem campioni. Când subvenţiile vor dispărea, ei vor pleca din acest domeniu, dar până atunci în jurul lor distrug totul, iar cei care au tradiţie în creşterea animalelor şi în cultivarea pământului sunt sufocaţi de aceşti investitori”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil să fie cel care obţine 80% din venituri din agricultură şi doar în aceste cazuri să poate beneficia de subvenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO