Retail&Agrobusiness

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ghidul pentru fondurii europene vizând infrastructura integrată de apă şi apă uzată

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ghidul pentru...

Autor: Ana Maria Lazăr

28.03.2016, 13:53 407

MFE a lansat luni ghidul pentru dezvoltarea infrastructurii integrate de apă şi apă uzată, care cuprinde proiecte noi şi fazate integrate de apă şi apă uzată, dezvoltarea unui laborator naţional pentru îmbunătăţirea monitorizării substanţelor deversate în ape şi a calităţii apei potabile şi sprijin pentru pregătirea portofoliului de proiecte.

"Ne propunem ca în următoarele şase luni, în perioada aprilie – septembrie sau până la sfârşitul anului să lansăm peste 80% din suma alocată prin programele europene pe această perioadă, 2014 – 2020", a declarat ministrul Aura Răducu, la o conferinţă de presă.

În momentul de faţă sunt în pregătire 44 de proiecte de infrastructură de apă şi apă uzată în valoare de şase miliarde de euro, la care se adaugă 22 de proiecte fazate, cu un buget de 550 de milioane de euro.

Ghidul lansat luni de minister este inclus în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), în valoare totală de peste 11 miliarde de euro cuprinde şi o serie de proiecte deja cunoscute şi cuprinse în Master Planul de Transport.

"Proiectele pentru metroul Bucureşti – Ilfov au fost identificate prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi sperăm ca în anul 2016 să lansăm unul dintre aceste proiecte prevăzute în plan ca prioritare pentru această regiune, şi anume proiectul Gara de Nord – Otopeni, magistrala M6", a spus Răducu.

De asemenea, ministrul a mai spus că în POIM este inclus şi şapte proiecte de termoficare, inclusiv pentru Bucureşti, însă aceste proiecte se află în primele faze de pregătire.

Ministrul Aura Răducu a mai spus că în lunile următoare vor fi lansate peste 60 de ghiduri pentru Programul Operaţional Capital Uman, însă în momentul de faţă nu este nimic lansat legat de acest program. Numărul total al ghidurilor pentru programele de finanţare din fonduri europene gestionate de MFE va fi de 120 – 130.

Aplicaţiile pentru aceste proiecte vor fi primite de MFE printr-un sistem electronic, MySMIS, lansat tot luni de Minister şi dezvoltat în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO