Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii vrea să tripleze numărul de fermieri cu studii agricole. Decanul Facultăţii de management agricol: „Nu avem capacitatea“

Toma Dinu, decanul Facultăţii de ma­na­gement agricol nu con­sideră reali­zabil obiectivul Mi­nis­terului Agri­culturii de a creşte pon­derea fermierilor cu studii agricole de la 7% cât este acum la 20%, până în 2020, prin cele trei măsuri pre­văzute în proiectul de ţară „România com­petitivă: un proiect pentru o dezvoltare eco­nomică durabilă“. România are astăzi 3 mi­lioane de fermieri.

„Nu avem noi capacitatea ca în 4 ani de zile, până în 2020, să creştem numărul de fermieri cu studii agricole de la 7 % la 20%. Practic ar tre­bui să triplăm numărul de fer­mieri cu studii agricole. E greu“, a spus el.

Una dintre măsurile prin care Ministerul Agriculturii vrea să îşi atingă obiectivul este trecerea unor licee profe­sio­nale din mediul public în me­diul privat.

Astfel, finan­ţarea insti­tuţiilor de învăţă­mânt se va face de către sec­torul privat, cu condiţia primirii în con­tinuare de subvenţii de la buget.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.